Description: ligne

 

19, chaussée de la Libération
7911 Hacquegnies Belgique

Tel: +32 496 92 50 92

altiplanodescollines@gmail.com

 

L'Altiplano

De Altiplano, “hoogtevlakte” in het Spaans, is de hoogste bewoonde regio na het plateau van Tibet. Gelegen in de breedste zone van het Andesgebergte, strekt hij zich uit over vier landen: Argentinië, Bolivia, Peru en Chili. Het grootste gedeelte van de Altiplano ligt in Bolivia. De gemiddelde hoogte bedraagt 3300 meter. In het westen is de Altiplano begrensd door de bergkammen van actieve volkanen, in het zuidwesten door de woestijn van Atacama, de dorste streek ter wereld.

Description: dgs

Description: cartealtiplano

Salar de Uyuni

 

 

De lama's

De lama (lama glama) is een gedomesticeerde kameelachtige uit Zuid-Amerika. De term “lama” wordt vaak gebruikt voor vier verwante diersoorten die samen de Zuid-Amerikaanse tak van de kameelachtigen vormen: de lama zelf, de alpaga, de guanaco en de vicuña of wilde lama.

Voor de aankomst van de Spanjaarden was de lama het enige gedomesticeerde dier op het Zuid-Amerikaanse continent. Hij diende er als lastdier, maar was ook gegeerd voor zijn pels en vlees. Hij vervulde er dus de functie van paard, os en schaap tegelijk. Vandaag leeft de lama hoofdzakelijk op de Altiplano, op de hoge plateaus van het Andesgebergte.

Description: lama

Lama’s zijn herbivoren, ze eten enkel gras en bladeren (2 à 3kg per dag). Ze leven meestal in kleine groepjes wijfjes met één mannetje. Deze zoogdieren kunnen langer zonder water en voedsel dan de meeste andere zoogdieren. Hij is dol op spugen maar doet dit enkel om zich te verdedigen. Hun normale levensduur ligt tussen de 15 à 20 jaar.

 

Description: lama1

Kapaï

Description: lama2

Salsa

Description: lama3

Samba

Description: lama4

Topkapi

 

 

Uw gastheren in Altiplano des Collines

 

 

 

 

 

 

 

© dogomaben 2006 - Website by Arneo - Photos by Gregory Halliday