Description: ligne

 

19, chaussée de la Libération
7911 Hacquegnies Belgique

Tel: +32 496 92 50 92

altiplanodescollines@gmail.com

 

Activiteiten

Description: paradisio

Breng een betoverende dag te midden van wilde dieren door op het prachtige domein van de abdij van Cambron. Bezoek de grootste vogelkooi van Europa, La Volière Cathédrale en slenter doorheen de subtropische dierensafari Oasis. Vertrek op een buitengewone reis aan boord van de legendarische onderzeeër Nautilus. Bewonder de groene eilanden Madidi en Nosy Komba en de reuzeklif Algoa Bay. Steek wat op tijdens de spectaculaire tentoonstelling “S.O.S. Biodiversity” aan boord van de gigantische walvisvaarder Mersus Emergo. Even op adem komen? In de vele tuinen kan u genieten van een uitgebreide bloemenweelde, 300 jaar oude platanen en 1000 jaar oude olijfbomen… NIEUW IN 2006: “de Droom van Keizer Han Wu Di (Chinese Tuin) en het Dorp van de Roofvogels.

Toegang

Description: beffroity

Het Belfort: het oudste belfort van België prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en stelt voortaan alle zalen langs zijn 257 treden open voor het publiek. In één van deze zalen blikt een multimediale voorstelling terug op de geschiedenis van het belfort, die innig verbonden is met die van de stad. Een tip: start uw bezoek bij de “Gang van de Tijd” in de Dienst voor Toerisme, over 2000 jaar geschiedenis van Doornik, en geniet daarna van het belfort en de film over zijn geschiedenis.

 

 

Description: tour

De Onze-Lieve-Vrouwkathedraal maakt volgens de UNESCO eveneens deel uit van het Werelderfgoed. De kathedraal is één van de mooiste religieuze monumenten in het Westen. Ze is de opvolgster van verscheidene kerken waarvan de oorsprong teruggaat tot de opkomst van het christendom in onze regio. Het huidige gebouw bestaat uit een romaanse hoofdbeuk en dwarsbeuk, gebouwd in de 12de eeuw, en een gotisch koor uit de 13de eeuw. Boven de kruisbeuk verrijzen vijf torens, wat de kathedraal een onvergelijkbare grootsheid verleent. Voor de voorgevel bevindt zich een voorportaal uit de 14de eeuw, versierd met beeldhouwwerken uit verschillende tijdperken.

Musea: Museum voor Schone Kunsten, Museum voor Natuurhistorie, Museum voor Tapijtweefkunst en Textielkunst, Folkoremuseum, Museum voor Geschiedenis en Sierkunst, Museum voor Wapens en Militaire Geschiedenis, Oudheidkundig Museum

Description: pontdestrous

De “Pont des Trous” is één van de meest indrukwekkende overblijfselen van de middeleeuwse militaire architectuur in ons land. Hij maakt deel uit van de tweede stadswal voorzien van 18 poorten en verdedigde de loop van de Schelde aan de ingang van de stad. Enorme hekken konden op ieder moment de doorgang versperren.

 

Brasserieën:

Brasserie Dupont
Brasserie De Cazeau

Description: sucre

Het Huis van de Suiker stelt een veertigtal uiteenlopende onderwerpen voor, zoals de historische rol van suiker in de Napoleontische tijd en minder verwante onderwerpen: een verzameling verpakkingen van klontjessuiker, suiker in de kunst en de literatuur, de opkomst van de soestaart in de burleske film, animatiefilm over la Traviata, tafelkunsten, buitensporigheden uit het Guiness Book of Records…

 

Natuurpark van Pays des Collines: Toerisme, ontspanning en vrije tijd, attracties en bezienswaardigheden, wandeltochten… Frasnes-Lez-Anvaing, een te ontdekken regio. In Hacquegnies kan u de flora ontdekken tijdens een natuurwandeling.

Brasserie Quintine

Ellezelles On Line

Ath en zijn regio
Brasserie des Géants

Description: beloeil

Het kasteel van Beloeil is sinds de 14de eeuw in handen van de adellijke familie de Ligne en bevat een rijke collectie meubilair en kunstvoorwerpen uit de 15de tot en met de 19de eeuw, waaronder de beroemde bibliotheek met maar liefst 20 000 boeken. Het prachtige landschapspark is een schitterend staaltje Franse tuinarchitectuur, dat waterpartijen met groen afwisselt, licht met schaduw, en dat uitgestrekt over een domein van 25 ha groot dat u kan verkennen met een treintje.

Description: icemountain

Snowboard- en skicentrum met echte sneeuw. 2 pistes voor beginners en gevorderden. Vrij skiën of snowboarden, initiatielessen en lessen voor gevorderden in groep of persoonlijk, stages voor jongeren en volwassen. 2 “Savoyards” restaurants (450 en 200 plaatsen) met panoramisch zicht op de piste. Bergspecialiteiten + zoute en zoete snacks. Of u nu één uurtje op de latten wil doorbrengen of een hele dag, grijp uw handschoenen en kom naar onze piste!

 

  • Andere links

http://www.tourist-attractions.be/
http://www.visithainaut.be/
http://www.archeosite.be/
http://www.tournaisis.be/
http://www.hainauttourisme.be/
http://www.rando-nature.be/

 

 

 

 

 

© dogomaben 2006 - Website by Arneo - Photos by Gregory Halliday